Skip to content

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en  u ontvangt ieder maand per e-mail o.a.; handige tips, activiteiten en nog veel meer.

Vermoeide ogen, verminderde concentratie, hoofd-, en/of nekpijn?

Check uw pursuits!

Pursuits (oogvolgbewegingen) zijn een belangrijke functie van uw hersenen om informatie over uw omgeving te krijgen. Dit gebeurt onder andere in samenwerking met snelle saccades (springbewegingen die de ogen maken). Kortom bij optimaal functionerende ogen en hersenen kan men een voorwerp in focus brengen en dan volgen als het zich verplaatst.  Klinkt eenvoudig, toch?  Dit functioneert alleen  als het ingewikkelde netwerk dat hier verantwoordelijk voor is in uw brein volledig intact is. Door een trauma kan dit systeem worden verstoord; bijvoorbeeld door een val, hoofdletsel,  whiplash , blessure of andere stoornis die de hersenen beïnvloeden.
Als iemand moeite heeft met oogvolgbewegingen moeten de hersenen dit compenseren. Met andere woorden; als u iets niet goed met de ogen kunt volgen, beweegt u uw hoofd mee, of gebruikt u snelle oogbewegingen, dat veel meer energie kost!  Hierdoor krijgen veel mensen last van vermoeide ogen, hebben ze moeite met de concentratie, en vaak hoofd-, en/of nekpijn.
In de maand september kreeg Jesse Alexander tijdens een drie daagse seminar in Amsterdam, meer verdieping over de pursuits, gegeven door het Carrick Institute. Prof. Dr. Carrick behandelt wereldwijd patiënten met de meest complexe neurologische aandoeningen, die geen baat hebben gehad bij reguliere medische ingrepen of medicatie. Prof. Dr. Carrick deelt zijn kennis en ervaring over behandelde traumatische hoofdletsels, duizeligheidsklachten, Parkinson en complexe pijnsyndromen; om maar een aantal voorbeelden te noemen.
Een verkeerde functie van het pursuits netwerk en onderliggende hersengebieden, kan verbeterd worden door specifieke ‘brein-rehabilitatie’ oefeningen. Vraag uw neurologisch chiropractor of dit op u van toepassing kan zijn!

Sport en chiropractie

Sinds zijn 5e beoefent Maarten Heinsius met veel passie en plezier de Japanse krijgskunst aikido in Almere en Amsterdam. Bij aikido maakt men gebruik van de beweging van de ander, hierdoor is er geen kracht nodig. Het is daarom toegankelijk voor iedereen, jong, oud, man of vrouw. Maarten zijn interesse in de werking van het bewegingsstelsel is, naast de wens om mensen te helpen, een van de belangrijkste drijfveren geweest in zijn keuze chiropractie te studeren.

Op de mat komt Maarten geregeld patiënten tegen, zoals Lydia ( zie foto), wiens rolstoel haar er niet van weerhoudt al jaren aikido te beoefenen en te onderwijzen. Met trots kunnen we mededelen dat Maarten onlangs zijn 3e dan heeft behaald. Dit is de derde zwarte band, een aardige verdienste dus!

Activiteiten:

  • 13 t/m 17 Oktober 2014 Screeningsweek
  • 15 Oktober Botmeting in Amsterdam en 16 Oktober      in Almere
  • 25 Oktober en 8 November Paarden Coaching  & Yoga workshop
  • 30 Oktober een lezing over voeding door Maarten Heinsius      te Almere om 13:30 uur.
  • 3 November een lezing over neurologie door Guido      Rodermans te Almere om 18:30 uur.
  • 18 November een lezing over neurologie door Jesse      Alexander te Amsterdam om 19:00 uur.
  • Laatste week van November in praktijk te      Amsterdam een  week waar u zich op      chiropractisch gebied kunt laten testen, houdt u de site in de gaten voor      de details!
  • 11 December een lezing over Chiropractie door      Guido Rodermans te Almere om 14:00 uur.

U kunt zich bij één van onze assistentes opgeven. Houd ook onze website en Facebook pagina in de gaten voor nieuwtjes & thema’s van de lezingen!

Wereld Wervelkolom Dag

Eens per jaar op 16 oktober is het WORLD SPINE DAY! (Wereld Wervelkolom Dag). Initiatief nemer is de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO – World Health Organization) die iedereen graag bewust wil  maken hoe belangrijk onze rug is!

Hier doen wij natuurlijk aan mee, omdat we het werkelijk belangrijk vinden om mensen te helpen die onnodig met pijn in hun lichaam lopen.

 In de week van 13 tot en met 17 oktober 2014 houden we op onze beide praktijken een screeningsweek om veel mensen de kans te geven om na te gaan hoe hun rug functioneert. U kunt ons bellen of mailen voor het maken van een kosteloos consult!