Skip to content

Koliek- en huilbaby's

Een chiropractor gebruikt hele zachte specifieke en lichte technieken om de wervelkolom van een baby veilig te behandelen.

Koliek- en huilbaby's

Een chiropractor gebruikt hele zachte specifieke en lichte technieken om de wervelkolom van een baby veilig te behandelen.

Wat is koliek?

Dat is als een baby, van de leeftijd van 0 tot ongeveer 3 maanden, ontroostbaar en onophoudelijk blijft huilen (om die reden worden ze ook wel eens huilbaby’s genoemd). Baby’s met koliek huilen heel erg hard en het lijkt alsof ze pijn hebben. Er is duidelijk iets aan de hand, maar een baby kan dat maar op 1 manier duidelijk maken… onophoudelijk huilen!

 

Voor wetenschappers is nog steeds niet echt duidelijk wat de oorzaak is van koliek;
voor ouders is dit een vaak een uitputtende situatie.

 

Wat kan de oorzaak zijn?

De geboorte is voor een baby’tje een enorme onderneming: van een warme, comfortabele en geborgen plek via een krap geboortekanaal naar een koude onbekende wereld met allemaal nieuwe prikkels. Tijdens de bevalling komt er forse druk te staan op de nek en de wervelkolom van de baby. Die druk wordt heviger als er een verlostang of verlospomp aan te pas moet komen. Daardoor kan de wervelkolom van het kindje geforceerd raken. Dit heeft invloed op het autonome zenuwstelsel, met als gevolg diverse klachten onder andere buikklachten (koliek).

 

Welke klachten dan?

Zoals eerder opgemerkt; onophoudelijk huilen, dit komt het meeste voor. Andere klachten kunnen zijn: reflux/veel spugen, moeite met slikken en drinken, buikkrampjes, een bepaalde voorkeurshouding hebben, de knuistjes vaak ballen, overstrekken, onrustig kindje en niet goed kunnen ontspannen.

 

Wat kan een chiropractor doen?

Een chiropractor gebruikt hele zachte specifieke en lichte technieken om de wervelkolom van een baby veilig te behandelen. Een chiropractor is speciaal opgeleid om dat veilig te doen. De techniek die hij gebruikt is bedoeld om blokkades in de wervelkolom van het kindje op te heffen en de spiertjes te laten ontspannen en het autonome zenuwstelsel te beïnvloeden. De baby kan dan weer lekker drinken, beter slapen, goed ontspannen en wordt weer rustig. Voor zowel het kindje als de ouders een hele opluchting!

 

Naast dat de behandelingen effectief zijn werken ze ook preventief.

Eventuele afwijkingen kunnen tijdig gecorrigeerd worden en daardoor klachten op latere leeftijd voorkomen.

 

De chiropractoren bij Chiropractie Rodermans hebben de expertise en ruime ervaring om baby’s met koliek te behandelen.

 

Misschien dat er nog steeds vragen zijn of een chiropractische behandeling zou werken voor uw kindje. Neem dan gerust contact op met één van de twee praktijken als u meer informatie wenst.

koliek-huilbaby's-staand