Skip to content

Massagematras en cupping

Bloedcirculatie is belangrijk voor herstel van overbelaste en gespannen spieren.

Massage­matras en cupping

Bloedcirculatie is belangrijk voor herstel van overbelaste en gespannen spieren.

Bloedcirculatie is belangrijk voor herstel van overbelaste en gespannen spieren. Spierspanning kan naast chiropractische behandeling ondersteund worden door ons massagematras en/of cupping.

 

HHP Andulatie massagematras

Ons massagematras is een professioneel HHP Andulatie matras. Deze heeft 20 verschillende programma’s waarbij de intensiteit (1-7) aangepast kan worden afhankelijk van de sensitiviteit van de persoon. Tevens kan er op diverse niveaus voor warmte gekozen worden. Het helpt de spieren te ontspannen en bevordert het herstel.

 

Cupping

Cupping is een eeuwenoude Oosterse techniek dat ervoor zorgt dat de bloedtoevoer naar dat lichaamsdeel wordt getransporteerd waar de cup wordt geplaatst. Een cup is een bol glas dat vacuüm op de huid wordt geplaatst. Dit geeft een trekkend gevoel. Door het vacuüm wordt het bloed naar de plek getransporteerd en wordt de plek voorzien van voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen zijn nodig om een spier te laten herstellen en/of te ontspannen. Door het vacuüm is het mogelijk dat er een blauwe plek ontstaat daar waar de cup heeft gezeten. In onze praktijk maken we gebruik van glazen cups. Deze zijn goed schoon te maken en te ontsmetten, dat met plastic cups niet mogelijk is.

 

rodermans-massagematras-cupping-staand