Skip to content

Wanneer chiropractie?

Iedereen van jong tot oud met klachten aan het bewegings­apparaat kan baat hebben bij chiropractische behandeling.

Wanneer chiropractie

Iedereen van jong tot oud met klachten aan het bewegings­apparaat kan baat hebben bij chiropractische behandeling.

Iedereen van jong tot oud met klachten aan het bewegings­apparaat kan baat hebben bij chiropractische behandeling. De chiropractor behandelt een groter aantal klachten dan veelal wordt gedacht (zie het klachtenoverzicht).

 

De oorzaak van veel klachten ligt vaak in een functiestoornis in de wervelkolom. Indien zich in de wervelkolom een functiestoornis voordoet, ontstaat er tevens storing in de doorstroming van de zenuwimpulsen. Deze impulsen informeren via het ruggenmerg de hersenen om het lichaam op de juiste manier te laten reageren. 

 

Door deze functiestoornissen op te sporen en op te heffen, doormiddel van een chiropractische behandeling, kunnen zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel bereiken. Hierdoor wordt door de hersenen op tijd geregistreerd wanneer en op welk moment het lichaam moet reageren.

tarieven

Preventie

 

Het bekende ‘door je rug of enkel gaan’ kan hierdoor worden voorkomen. Met andere woorden, indien een acute klacht is ontstaan, dan zijn de hersenen te laat geïnformeerd waardoor het lichaam niet op tijd heeft gereageerd met als resultaat een te grote rek van banden of spieren.

Het is van belang niet alleen de locatie van de klacht te bekijken maar ook te achterhalen hoe deze is ontstaan om het lichaam volledig in balans te krijgen en te houden. Dit zal herstel bespoedigen en in de toekomst herhaling voorkomen. Met name hierom adviseren wij ook om regelmatig te laten controleren of er spanning c.q. blokkades in het lichaam aanwezig zijn.

De chiropractor heeft diverse technieken tot zijn beschikking. Afhankelijk van de aard van de klacht en gevoeligheid van de persoon wordt een techniek gekozen. Zie  hiervoor chiropractische behandeling.