Skip to content

Zwangerschap

Onze chiropractoren zijn opgeleid om met specifieke en veilige technieken voor zowel moeder als kind, te behandelen.

Zwangerschap

Onze chiropractoren zijn opgeleid om met specifieke en veilige technieken voor zowel moeder als kind, te behandelen.

Tijdens de zwangerschap kunnen gewichtstoename, verandering van de lichaamshouding en hormonale invloeden, rug- en bekkenpijn veroorzaken. Eén van de meest bekende kwalen is bekkeninstabiliteit.

 

Bekkeninstabiliteit

Wanneer de hormonen veranderen in de laatste drie maanden van de zwangerschap, kan er bekkeninstabiliteit ontstaan, omdat de banden in het bekken soepeler worden. Wanneer het bekken regelmatig gecontroleerd wordt en functioneel wordt gehouden, kan de belasting op deze banden wanneer de buik groeit tijdens de zwangerschap, goed worden opgevangen. Dit voorkomt dat het bekken instabiel wordt.

 

Soms wordt de diagnose bekkeninstabiliteit al eerder in de zwangerschap gegeven. Dit heeft echter vaak te maken met een al voor de zwangerschap disfunctionerend bekken en is heel goed te verbeteren.

 

Veilige behandeling

Een vrouw kan tijdens haar zwangerschap goed geholpen worden met een chiropractische behandeling. Onze chiropractoren zijn opgeleid om met specifieke en veilige technieken voor zowel moeder als kind, te behandelen.

Hiervoor hebben wij speciale behandeltafels waarmee wij zwangere vrouwen tot het einde van de zwangerschap chiropractische behandeling kunnen geven.

zwangerschap_chiropractie_rodermans