Skip to content

Migraine

Migraine is een aanval van hevige intense hoofdpijn.

Migraine

Migraine is een aanval van hevige intense hoofdpijn.

Migraine is een aanval van hevige intense hoofdpijn. De pijn is bonzend, meestal aan één kant van het hoofd. Maar er is meer bij betrokken dan alleen de hoofdpijnklachten. Vaak is er ook sprake van misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor licht en geluid. Kort voor de aanval zijn soms schitteringen, flitsen of golvende beelden te zien. Een aanval kan een halve dag tot drie dagen duren, wat een negatieve invloed kan hebben op de dagelijkse en sociale activiteiten.

 

Oorzaken

Migraine kan verschillende oorzaken hebben. Dit kunnen zowel externe als interne factoren zijn. Denk hierbij aan licht- en geluidprikkels (als iemand hier overgevoelig voor is), bepaalde soorten voedingsmiddelen (bijv. rode wijn) of een veranderende hormoonspiegel en erfelijk belast zijn. Er wordt nog veel gespeculeerd over de oorzaken van migraine men gaat er nu vanuit dat de bloedvaten een belangrijke rol spelen.

 

Ook blokkades in de nek kunnen leiden tot spanning die een migraine aanval kan opwekken. Voordat een chiropractor zal behandelen, zal hij eerst een gedegen onderzoek doen naar de aard van de migraine aanvallen. De uitkomst zal bepalen of de chiropractor kan helpen of dat iemand doorverwezen moet worden.

migraine_chiropractie_rodermans-2