Skip to content

Atrose

Bij artrose is pijnvermindering en beweeglijkheid van belang.

Artrose

Bij artrose is pijnvermindering en beweeglijkheid van belang.

Slijtage van de gewrichten wordt artrose genoemd. Wanneer deze gewrichten ook ontstoken zijn noemt ment dit artritis. Er worden verschillende benamingen gebruikt voor het deel van het lichaam waar de artrose zich bevindt. Zoals discopathie (slijtage van de tussenwervelschijf) en spondylose (slijtage in de wervelkolom).

 

Slijtage

Slijtage van gewrichten kan veroorzaakt worden door overbelasting van, of slecht functionerende gewrichten, door een val, een ongeluk of zwaar werk. De oorzaak kan ook liggen in het natuurlijke proces van het ouder worden of erfelijke aanleg. Veelvuldig gebruik van medicatie kan het slijtage proces versnellen.

 

Pijnvermindering en beweeglijkheid

Bij artrose is pijnvermindering en beweeglijkheid van belang. Reeds versleten botstructuren kunnen uiteraard niet veranderd worden. De chiropractor onderzoekt waar er in het lichaam blokkades zijn die de beweeglijkheid beperken en heft die op door specifieke manipulatie, een gedoseerde druk met de handen op de wervel. Hierdoor ontstaat er in het gewricht ruimte waardoor het zich beter kan bewegen wat vervolgens in pijnvermindering resulteert.

artrose_chiropractie_rodermans