Skip to content

Oefenprogramma

Oefen voor een betere houding en sterkere spieren of minder stress.

Oefenprogramma

Oefen voor een betere houding en sterkere spieren of minder stress.

Oefenprogramma: betere houding en sterke spieren

 

Het oefenprogramma is erop gericht een betere houding en sterke spieren te ontwikkelen en om u een basis te helpen creëren waarmee u zelf verder kan.

 

Wanneer u gekozen hebt voor Chiropractische behandeling zal de chiropractor met u bespreken op welke manier u uw lichaam in goede conditie kan brengen of houden.

 

We weten allemaal dat een goede houding en sterke spieren bijdragen aan het gezond houden van uw lichaam. Er zijn legio boeken en filmpjes op internet met oefeningen die u kunt doen om dit te bereiken. Echter is het van groot belang om de oefeningen op een goede en juiste manier uit te voeren om er daadwerkelijk profijt van te hebben. Niets is zo frustrerend om regelmatig tijd en energie te steken in het doen van oefeningen en er geen resultaat van te ervaren. Helaas komt dit heel vaak voor. Hierom zullen wij, indien de chiropractor dit adviseert, als onderdeel van de behandeling, een gericht oefenprogramma aanbieden waarbij wij u in onze praktijk één of een aantal maal zullen begeleiden.

 

In het oefenprogramma staat de opbouw van het versterken van de spieren, balans en stabiliteit centraal. De begeleiding wordt individueel toegespitst op het niveau van elk persoon. Aan het programma kunnen meerdere patiënten deelnemen, echter blijft de begeleiding voor een ieder op diens individueel niveau toegespitst, een groep bestaat uit maximaal vier deelnemers. 

 

Door deelname aan het oefenprogramma, als aanvulling op uw behandeling, zal u beter bestand raken tegen de dagelijkse belasting die we van ons lichaam vragen.

 

Online oefeningen

Mocht u niet deel kunnen nemen en u wilt toch diverse oefeningen bekijken dan adviseren wij om op www.mijnoefening.nl te kijken. Hierop vindt u diverse oefeningen die u kunt doen om uw spieren te versterken en soepeler te maken.

 

oefentherapie-staand